Seat se povezuje sa Samsungom

U poslednje vreme postoji trka za pravljenje automobila koji se povezuju. Seat je postao njegov deo, a Samsung i SAP SE razvijaće tehnologije za svoje buduće automobile.

Samsung igra ulogu zatvaranja jaza između vrhunske mobilne tehnologije i vozačkog iskustva. Jedan od prvih zadataka je rešenje za izazov za gradski parking, tako da će SAP pružiti globalnu listu parkiranja, dok će plaćanja biti obezbeđena Samsung Pai. 

Već je poznat uspeh platforme Samsung Pai u SAD-u i Aziji. Stoga se očekuje da će u narednih nekoliko meseci biti lansiran i u Evropi. Vlasnici Seata moći će da koriste prednost ovoj platformi za plaćanje parking mesta i dolivanje goriva, putem aplikacije Seat Connect. 

Parking mesto se može rezervisati s bilo kojeg mesta samo pomoću otiska prsta. Zatim će navigacioni sistem vozača automatski dovesti do parkinga, dok će sistem podići pristupnu kapiju kada se automobil nalazi u blizini. Na izlazu iz parkirališta plaćanje će se vršiti putem ConnectApp-a, tako da neće biti potrebno izaći iz automobila.

Druga primena ove saradnje je deljenje digitalnih ključeva. Prošle godine Seat i Samsung otkrili su koncept digitalnog ključa, koji omogućava otključavanje i zaključavanje vrata, otvaranje i zatvaranje prozora i uključivanje i isključivanje klima uređaja pomoću pametnog telefona. 

Ovogodišnja vest je da se ključ može digitalno poslati drugoj osobi, omogućavajući mu da koristi vaš automobil bez fizičkog ključa. Prilično je sličan Volvo ključu. Može se postaviti vremensko ograničenje raspoloživosti za kopiju, a kada vreme istekne, kopija ističe. U budućnosti kopija može sadržavati skup parametara koji ograničavaju maksimalnu brzinu ili ograničavaju ostale funkcije automobila.